„Prințesa care sforăia“ vă invită la teatru. Premieră absolută la Teatrul „Căluțul de mare“

Mirela STÎNGĂ – culturaconstanta.ro joi, 22 septembrie 2022

Însuflețiți de bucuria lucrului în echipă și de satisfacția lucrului bine făcut, deși convinși că întotdeauna e loc de mai bune, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluţul de mare“ așteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu publicul constănțean la premiera inaugurală a stagiunii 2022-2023. Și nu orice premieră, ci una absolută având la bază o piesă scrisă de dramaturgul brașovean Mihai Ignat, „Prințesa care sforăia“, pe care UNITER a desemnat-o ca fiind „cea mai bună piesă românească a anului 2020“

printesa-care-sforaia-teatrul-calutul-de-mare-constanta.jpg

„Prințesa care sforăia“, în viziunea regizorală a lui Traian Șoimu, care a mai montat la Constanța, dar pentru „scena mare“, aduce pe aceeași scenă actori din generații diferite: Cătălina Oțeleanu, Inga Marcu, Adi Gheo, Clara Ghiuvelechian, Daniel Minciună, Lică Gherghilescu, Sergiu Bucur, Andrei Stroescu, Tiberiu Roșu, Dan Cojocaru, Grațian Prisacariu, Emanuel Cristoiu și Cristian Mitescu.

Cu o asemenea distribuție, spectacolul, cu o durata de 50 de minute, se anunță a fi plin de ritm (muzica creată de Vlad Crețu) și de culoare, grație scenografiei pe care și-a pus amprenta creativă Oana Drăghici.

În ajunul premierei (programată pe 22 septembrie, de la ora 13.00), atunci când emoțiile sunt mai intense, am stat de vorbă cu doi dintre tinerii actori: Cătălina Oțeleanu, interpreta rolului titular și cu Sergiu Bucur, care în întruchipează pe… Făt-Nefrumos.

Pentru Cătălina Oțeleanu, Prințesa care Sforăia este un personaj simpatic, care oferă o lecție despre normalitate într-o lume superficială. Pentru că oricât de unici și „nobili“ am fi sau ne-am crede, până la urmă suntem oameni.

Sergiu Bucur s-a declarat încântat să ia contact cu un astfel de text.ofertant, plin de nuanțe, care propune o metaforă despre superficialitate și alegeri pe care le facem în viața de zi cu zi. Nu degeaba personajul pe care îl interpretează, Făt-Nefrumos iese din convenționalul poveștilor clasice cu prințese. El nu e „nici frumos, nici urât“, dar este reprezentantul celor simpli, într-o lume nebună care uită de sine.

Mai multe despre metafora pe care o propune „Prințesa care sforăia“, veți afla urmărind spectacolul destinat spectatorilor cu vârste de la 10 ani în sus.

Sursă foto: Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluţul de mare“

Articol publicat în culturaconstanta.ro în 22 septembrie 2022. Autor: Mirela STÎNGĂ


Articole din secțiunea: Mass Media