CASATORIA

 

Inapoi

 

 

CASATORIA de N. V. Gogol

regia artistica: Vasile Gherghilescu

scenografia: Mihai Constantin Ranin

distributie:   Daniel Minciună, Grațian Prisacariu, Clara Ghiuvelechian, Arina Cojocaru, Emanuel Cristoiu, Tiberiu Roșu, Daniela Vlad, Andrei Stroescu, Ion Ciolan, Lică Gherghilescu, Claudia Zaharia

 

Spectacol recomandat pentru varsta  12+ ani | durata 90 minute

 

    

     Spectacolul CĂSĂTORIA după piesa lui N.V. Gogol, scrisă în 1833 prezintă, în viziunea maestrului Lică Gherghilescu, povestea lui Ivan Kuzmici Podkoliosin, funcționar de gradul al 7-lea in Rusia țaristă, un burlac cu aere de nobil, dar îndărătnic și mai ales, leneș, care consideră căsătoria o obligație:

„Uite, dacă stai și chibzuiești așa, singur, în clipele de răgaz, vezi că tot trebuie să te căsătorești, la urma urmei. Ce să faci? Trăiești, trăiești și până la sfârșit ți se urăște. Iar intrăm în post și eu tot holtei am rămas!”.

     Spectatorii vor fi amuzați de încercările stângace și pline de umor ale Agafiei Tihonovna de „a-și găsi alesul”, de pețitoarea cea destoinică care laudă pe oricine nu își găsește pereche, de acțiunile pretendenților mai mult sau mai puțin potriviți pentru „o fiică de negustor din breasla a treia” care fac tot posibilul să o convingă pe „bomboana de fată, albă ca laptele și rumenă ca un bujor” de calitățile lor, de îngrijorarea mătușii Arina, preocupată să își mărite nepoata după un negustor iar năstrușnicul Kucikariov le va stârni râsul tuturor prin ambiția de a-și însura prietenul, cu orice preț.

 

CASATORIA

Copyright © 2012 Teatrul de copii si tineret, Constanta. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Best IT-Serv.