Despre noi

 

      Teatrul pentru copii si tineret s-a nascut pe 18 decembrie 2002, din dorinta  fireasca de a largi paleta repertoriala, urmand sa realize spectacole de papusi si marionete, de imagine, de miscare, de teatru dans, pantomima  precum si alte genuri de spectacol care sa se adreseze unui public cat mai variat( copii, tineri si chiar bunici). Noua institutie s-a format pe structura sectiei de papusi a Teatrului Ovidius, sectie infiintata in data de 14 decembrie 1956, careia s-au alaturat actori , tehnicieni si personal administrativ. Teatrul pentru copii si tineret este urmasul de drept al sectiei de papusi care pana in 2002 a scris o pagina de aur in animatia constanteana fapt ce obliga generatia actuala la respunsabilitate si la pastrarea stachetei calitative a spectacolelor la un nivel professional foarte ridicat. Teatrul pentru copii si tineret a realizat in perioada scursa de la infiintare ,spectacole moderne, variate si foarte apreciate atat de public cat si de critica de specialitate,  participand la numeroase festivaluri nationale si internationale si  unde s-a remarcat dovada fiind premiile obtinute.

 TCT 2011 – Aniversare 55 de ani de teatru pentru copii la malul marii

Aniversare 55 de ani de teatru pentru copii la malul marii

 

 2003 la infiintare

 Teatrul pentru Copii si Tineret - 2003 la infiintare

 

 

      In anul 2006 Teatrul pentru Copii si Tineret a obtinut Premiul pentru cel mai bun spectacol strain la Festivalul Magic courtain in Bulgaria.

      In anul 2007 a obtinut premiul Uniunii Teatrale Turce(TOBAV) pentru spectacolul Magia circului.

      In anul 2007 a participat cu spectacolul “Motanul încălţat” la Festivalul Internaţional  “Ţăndărică” obţinând Premiul pentru introducerea tehnologiei digitale în teatrul de animaţie (video-proiecţia).

      In anul 2008 a obţinut Premiul pentru imagistică cu spectacolul “Visele” la Festivalurile “Ţăndărică” şi “Gulliver” – Galaţi.

      In  anul 2009 Directorul teatrului, Lică Gherghilescu a obţinut  PREMIUL DE EXCELENŢĂ ÎN ANIMAŢIA  ROMÂNEASCĂ din partea U.N.I.M.A. şi Diploma pentru management cultural.

      In anul 2011, actrita Aneta Forna Christu a obtinut PREMIUL UNITER pentru teatru de papusi.

      In anul 2011, Lica Gherghilescu a obtinut PREMIUL PENTRU REGIE cu spectacolul Inima rece, la Festivalul Gulliver,Galati.

       In anul 2016-Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de mare” a participat cu piesa MICA SIRENĂ la FESTIVALUL INTERNAȚIONAL AL TEATRELOR DE PĂPUȘI ȘI MARIONETE „PUCK” (ediția a 15-a) din CLUJ-NAPOCA, echipa din spectacol reușind performanța de a-i fi decernate trei premii: PREMIUL PENTRU SCENOGRAFIE – EUGENIA TĂRĂȘESCU-JIANU, PREMIUL PENTRU MUZICĂ – ALEXANDRU BEREHOI, PREMIUL DE INTERPRETARE INDIVIDUALĂ PENTRU PERSONAJUL MICA SIRENĂ – DANIELA MANOLACHE.

 

 

           

 

Copyright © 2012 Teatrul de copii si tineret, Constanta. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Best IT-Serv.